Priprema za štampu, predstavlja prvu fazu izrade grafičkog proizvoda. Ova faza u principu predstavlja sve operacije koje prethode samom procesu štampe. Pod pripremom za štampu najčešće se podrazumeva priprema štamparske forme sa koje će se izvršiti otiskivanje. Ovde treba napomenuti da se štamparska forma kod npr. digitalne štampe ne javija u klasičnom, materijalnom obliku, već samo fiktivno, u memoriji računara, odakle se direktno prenosi na podlogu za štampanje.

Pravilnom pripremom je moguće gotovo eliminisati greške koje bi mogle nastati pri štampanju i koje će u tom slučaju ostati ovekovečene. Da bi obezbedili željeni kvalitet i izgled štampanih proizvoda i da bi se isključila mogućnost pojave greške obratite nam se blagovremeno i mi ćemo Vam izaći u susret u svim fazama projektovanja Vašeg dokumenta.

Šta je krajnji proizvod pripreme za štampu?

Krajnji proizvod je svakako jedan digitalan oblik (fajl) na osnovu kojega će se izraditi filmovi (ukoliko je u pitanju obična štampa - sito, ofset, tampon itd) ili će se ti fajlovi koristiti direktno (kod digitalne štampe ili graviranja) Naravno grafički dizajner mora poznavati tehnike za koje pravi tu pripremu za štampu, jer se priprema za te tehnike jako razlikuje (da li treba pozitiv ili negativ filma, da li treba da je tekst čitljiv ili treba pogled u ogledalu (mirror), koliki je prirast (razlivanje) prilikom štampe, da li se koriste PANTONE boje ili je u pitanju CMYK štampa i tako dalje. To su samo neka od pitanja koje grafički dizajner treba da poznaje.

Saradnja sa prevodilačkim agencijama

Bliska saradnja sa prevodilačkim agencijama je jaka strana našeg poslovanja. Koristimo grafičke softvere najnovije generacije što nam omogućuje, izmedju ostalog, da budemo vrlo konkurentni u troškovima realizacije i da projekte dostavimo u dogovoreno vreme. Takodje predlažemo rekonstrukciju dokumenata u nedostatku izvornih i editabilnih, uz pomoć namenskih programa i truda naših stručnjaka kako bi se proizveo čist dokumenat izvornog izgleda, ali spreman za obradu ili za štampu.

Prevodjenje teksta

Tehnički priručnici

Pored slaganja teksta i pripreme za štampu knjiga, kataloga i brošura, bavimo se i izradom tehničkih priručnika.

Tehnički crtači, koji su deo naše ekipe, realizuju crteže vodeći se vašim uputstvima u kojima ćete nam dostaviti tačne mere i, eventualne oblike, koje želite da predstavite u vašem priručniku.

Uvek u saradnji sa agencijama za prevodjenje, vršimo i zamenu prevedenog jezika, ili dodajemo druge jezike direktno na tehnički crtež.

Na donjem linku možete videti neke idrađene primere.

Manuali

O nama...

Top Graphic United d.o.o. je firma sa višegodišnjim iskustvom u grafičkoj obradi, kako u prelomu teksta tako u kreativnoj grafici. Ono što nas izdvaja je preciznost i dostava projekta u dogovorenom roku. Naše iskustvo je stečeno, prvenstveno, u radu sa inostranim prevodilačkim agencijama.

 

Kontaktirajte nas

Phone 
+381 (0) 640-564-391
+39 320-010-9968
 
Home 
Beograd
Srbija
 
Mail 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.